Путін - про російські ППО в Сирії: Тепер Туреччина хай політає

Путін - про російські ППО в Сирії: Тепер Туреччина хай політає

Укрінформ
«Дії турецької влади - не недружній, а ворожий акт».

Так Володимир Путін на традиційній передноворічній прес-конференції прокоментував інцидент зі збитим над Туреччиною російським Су-24.

На його думку, у офіційної Анкари існують якісь домовленості з Білим домом: «мовляв, ми "навернем" літак, і ми закриємо очі на те, що ви оккупируете частину Іраку».

Разом з тим президент РФ дозволив собі чергові недипломатичні висловлювання на адресу вищого керівництва Туреччини. Зокрема, таке:

«Якщо хтось в турецькому керівництві вирішив лизнути американців в одне місце – не знаю, чи правильно вони вчинили, чи ні».

Також Путін в черговий раз погрожує Туреччини російськими ППО, розгорнутими в Сирії: "Якщо раніше Туреччина постійно літала і порушувала повітряний простір Сирії, то тепер нехай політають".

Також президент РФ скептично відгукнувся про підтримку Північно-Атлантичним альянсом Туреччини: "Почали (турки - ред.) прикриватися НАТО, а НАТО треба це? Так, ніби, з'ясувалося, що теж ні".

З приводу "якихось туркоманів" він сказав, що раніше про них не чув. Але за його версією Туреччина раніше не заявляла про свої інтереси на цій ділянці сирійсько-турецького кордону.

Внаслідок, за словами Путіна, "з діючим турецьким керівництвом нам майже неможливо домовитися".

Нагадаємо, що 9 грудня глава російського МЗС Сергій Лавров вже озвучував звинувачення проти США. Нібито, Білий дім організує «всесвітню змову» проти Росії. Зокрема було сказано, що продовження санкцій проти РФ на Раді ЄС 17-18 грудня "без будь-яких дискусій" від країн Євросоюзу вимагають США. "Ми знаємо, що американці зараз роз'їжджають по всіх столицях Європи і вимагають, щоб через кілька днів, коли Європейська рада збиратиметься, санкції обов'язково були продовжені без жодних дискусій", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-