В ООН розглянуть проект резолюції проти ІДІЛ

В ООН розглянуть проект резолюції проти ІДІЛ

Укрінформ
Франція та США представлять у четвер на засіданні Ради Безпеки ООН проект резолюції щодо боротьби з фінансуванням теругруповання «Ісламська держава».

Про це в інтерв’ю агентству AFP заявив міністр фінансів Франції Мішель Сапен.

«У четвер Рада Безпеки ООН розгляне проект резолюції щодо боротьби з фінансуванням терористичного угруповання «Ісламська держава». Це дуже сильний політичний сигнал, боротьба з фінансуванням тероризму є пріоритетом для всіх країн-членів ООН і кожна держава здійснюватиме необхідні заходи», - сказав він.

За словами французького міністра, проект резолюції був підготовлений на прохання Франції і в дуже тісному взаємозв'язку з США після подій 13 листопада. «З цією метою Сполучені Штати, які головують у грудні в Раді Безпеки, вперше ініціювали зустріч за участю міністрів фінансів 15 країн РБ ООН», - підкреслив міністр, додавши, що за основу резолюції був узятий схожий документ, що стосувався Аль-Каїди.

«Дія майбутньої резолюції поширюватиметься на «Ісламську державу» і націлена на заморожування активів угруповання, які були б так чи інакше пов’язані з трафіком та торгівлею нафти», - сказав Сапен. Крім того, за його словами, під санкції також потрапить незаконна торгівля предметами мистецтва та старовини, якою займаються емісари «ІД».

Мішель Сапен висловив впевненість, що резолюція буде ухвалена одноголосно. «Я не бачу жодної країни, яка могла би щось заперечити проти цього ефективного інструменту у боротьбі з фінансуванням тероризму», - зауважив він.

За словами міністра, функція моніторингу буде покладена на Групу розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF), міжурядового органу, що складається з 34 країн.

«FATF відстежуватиме ситуацію в кожній країні, щоб контролювати застосування усіх необхідних заходів для ефективної боротьби проти фінансування тероризму», - сказав Сапен.

Крім того, очікується, що у ході двосторонніх та багатосторонніх зустрічей міністрів фінансів у Нью-Йорку будуть обговорюватися питання «поліпшення, прискорення  та поглиблення обміну інформацією в мережі SWIFT».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-