У Туреччині мітинги проти комендантської години - семеро загиблих

У Туреччині мітинги проти комендантської години - семеро загиблих

Укрінформ
У переважно курдських містах на південному сході Туреччини у протестах проти комендантської години було вбито сім осіб.

Про це в понеділок повідомляє The Guardian.

«Дві людини були вбиті, коли поліція зіткнулася з натовпом протестувальників проти заходів безпеки в головному південно-східному місті Діярбакир ... Далі на південь ще п'ять курдських бойовиків були вбиті в Мардині в районі Даргесіт під час протестів проти комендантської години», - повідомляють джерела в місцевих органах влади і медустановах.

У Діярбакирі молоді люди, приховуючи свої обличчя, намагалися блокувати вулиці купами цегли і палаючими дошками.

У провінції Ширнак губернатор запровадив комендантську годину у двох містах, що межують із Сирією та Іраком.

Як повідомляє видання, це сталося на наступний день після того, як за розпорядженням керівництва освітніх установ міста залишили вчителя. З того моменту в Джизрі й Силопі поліцейська бронетехніка посилила охорону на виїздах з міст. "Комендантська година оголошується для нейтралізації сепаратистських членів терористичного угруповання, ліквідації вибухонебезпечних барикад і канав ... і забезпечення громадського порядку", - цитує видання заяву офісу губернатора провінції Сірнак.

Також повідомлялося, що комендантська година буде починатися о 21:00 за місцевим часом.

Комендантську годину було також запроваджено в понеділок у місті Нусайбіні, розташованому на сирійському кордоні.

За даними, зібраними фондом з прав людини Туреччини, від середини серпня в семи турецьких провінціях південно-східного регіону країни, де проживають близько 1,3 млн осіб, було зафіксовано 52 випадки запровадження комендантської години.

Сутички останніх місяців є наслідками зриву угоди про припинення вогню між турецьким урядом і бійцями опозиційної Курдської робочої партії (КРП) в липні поточного року. Відтоді Анкара запровадила комендантську годину в багатьох областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-