В Іраку на боці курдів воюють французи - ЗМІ

В Іраку на боці курдів воюють французи - ЗМІ

Укрінформ
В Іраку на боці курдів проти бойовиків теругруповання «Ісламська держава» (ІДІЛ) воюють французькі добровольці.

Про це у понеділок повідомило агентство AFP, представник якого розмовляв з добровольцями «підрозділу 732».

«Паскаль, Фред, Кім ... Усього їх шість французьких добровольців, не кажучи вже про собаку Белла, талісман групи, яку вони називають «підрозділ 732», - пише агентство.

За словами французьких добровольців, вони допомагають іракським курдам у війні проти ІДІЛ і знаходяться у підпорядкування генерала Араза Абделькадера, що командує підрозділами поблизу міста Дакук на півночі країни. Зона, яку контролюють курди, активно використовується французькою авіацією для нанесення повітряних ударів по ІДІЛ. «Ми не беремо безпосередньої участі у бойових діях. Лише допомагаємо аналізувати дані розвідки, займаємося розробкою та втіленням навчальних програм для курдських бранців», - розповів корсиканець Паскаль.

Згідно з даними агентства усі бійці «підрозділу 732» мають військовий вишкіл, пройшли кілька гарячих точок, працювали у службах безпеки на території  Франції, Африки та Близького Сходу. До Іраку вони приїхали одразу після розстрілу редакції сатиричного тижневика Charlie Hebdo та оприлюднення зв’язку терористів з ІДІЛ. За їхніми словами, воювати приїхали, щоб «захистити свої цінності». В Ірак вони привезли власну зброю, спорядження та безпілотник, що використовують на ТВД. Крім «підрозділу 732», на території Іраку діє ще кілька груп французьких добровольців, які прибули до країни у 2014 році і беруть участь у війні на боці ассирійських християн. За словами Паскаля, після паризьких терактів 13 листопада кількість охочих воювати проти ІДІЛ зросла на порядок.

Французькі добровольці відмовилися від платні з боку курдів і зазначили, що погодилися лише на місцеві харчі та забезпечення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-