Канада вимагає припинення кровопролиття у Бурунді

Канада вимагає припинення кровопролиття у Бурунді

Укрінформ
Канада уважно стежитиме за діями влади Бурунді, аби упевнитися, що кровопролиття більше не повториться.

Про це йдеться у заяві канадського МЗС, передає кореспондент Укрінформу.

«Канада вимагає від уряду Бурунді поваги до основоположних прав громадян, чого лідери Бурунді останні кілька місяців не роблять. Канада продовжує закликати до спокою та уважно слідуватиме за діяти уряду Бурунді, аби упевнитися у відсутності ескалації насилля в одній із найбідніших країн світу», - повідомили у МЗС.

В Оттаві також виразили глибоку стурбованість актами насилля, що трапилися останніми днями у столиці Бурунді. «Викликає занепокоєння висока кількість жертв, що загинули за нез’ясованих обставин. Це насилля та репресії, які продовжують порушувати права людини, повинні припинитися», - наголошується у заяві.

Для цього, на переконання канадського МЗС, владі Бурунді слід активніше брати участі у діалозі з іншими політичними групами та громадянським суспільством. «Ми звертаємося до Східно-африканського співтовариства, а також Африканського союзу та його членів із прохання сприяти цьому процесу», - наголосили у зовнішньополітичному відомстві Канади.

З огляду на напружену ситуацію в країні, МЗС закликає громадян Канади покинути Бурунді, «поки комерційні рейси досі доступні та безпечні».

Як повідомляв Укрінформ, в п’ятницю у столиці Бурунді Бужумбурі відбулися заворушення, в результаті яких загинуло близько сотні чоловік. Це відбулося на фоні рішення президента П'єра Нкурунзіза балотуватися на третій термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-