У Франції «друзі Путіна» з тріском програли вибори – екзит-пол

У Франції «друзі Путіна» з тріском програли вибори – екзит-пол

Укрінформ
Другий тур регіональних виборів у Франції завершився гучною поразкою для Національного фронту на чолі з Марін Ле Пен.

Крайнім правим не вдалося отримати лідерство в жодному регіоні Франції, повідомляє власний кореспондент Укрінформу з посиланням на дані екзит-полу.

Як відомо, Національний фронт лідирував після першого туру голосування минулої неділі претендуючи на 6 з 13 регіонів країни.

За попередніми даними, у північному регіоні Нор-Па-де-Кале-Пікардія Марін Ле Пен програла кандидату від правої партії «Республіканці» Ксавьє Бертрану. На півдні країни її племінниця Маріон Марешаль-Ле Пен поступилася «республіканцеві» Крістіану Естрозі.

За даними екзит-полів, на півночі, в регіоні Нор-Па-де-Кале - Пікардія, Марін Ле Пен підтримали близько 42,3% виборців, а її суперника Ксавьє Бертран - 57,7%. У регіоні Прованс - Альпи - Лазурний Берег 26-річна Маріон Марешаль-Ле Пен отримала 44,2% голосів, а чинний мер Ніцци, «республіканець» Крістіан Естрозі набрав 55,8%.

Керівництво правлячої Соціалістичної партії пішло па «політичну жертву» і зняло з виборів своїх претендентів у другому турі регіональних виборчих перегонів. Соціалісти закликали голосувати за представників своїх політичних опонентів - партію «Республіканці». Крім того, упродовж виборчої кампанії перед другим туром уряд і низка ЗМІ переконували французів прийти на виборчі дільниці і віддати свої голоси, наголошуючи, що неявка піде на користь Ле Пен.

За даними МВС Франції, явка у другому турі виборів істотно зросла і склала 58%.

фото: фото: joinfo.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-