Спортивний арбітраж не став на бік Платіні

Спортивний арбітраж не став на бік Платіні

Укрінформ
Спортивний арбітражний суд (TAS-СAS, Лозанна) підтвердив у п'ятницю рішення про призупинення будь-якої діяльності, пов'язаної з футболом, глави Європейського футбольного союзу (УЄФА) Мішеля Платіні.

Про це йдеться у рішенні судової інстанції, оприлюдненому на офіційному сайті TAS-СAS

«Мішель Платіні залишається усунений від будь-якої діяльності, пов’язаної з футболом, до 5 січня 2016 року», - йдеться у рішенні.

Рішення прийнято в п'ятницю Спортивним арбітражним судом у Лозанні в рамках справи про спірні виплати керманичу УЄФА у розмірі 1,8 млрд євро.

Остаточний вердикт залишається за ФІФА і буде винесений до Різдвяних свят.

На думку французьких оглядачів, рішення TAS-СAS є дуже поганим сигналом для Платіні.

Раніше повідомлялося, що Арбітражна палата незалежного Комітету з етики Міжнародної федерації футболу (ФІФА) наприкінці листопада відкрила офіційні арбітражні справи проти відсторонених від футболу президента ФІФА Йозефа Блаттера і глави Європейського футбольного союзу (УЄФА) Мішеля Платіні, які засновані на підсумкових доповідях, представлених слідчою палатою.

Швейцарська прокуратура наприкінці вересня відкрила справу стосовно Блаттера у зв'язку з нібито незаконним переказом 2 млн швейцарських франків на рахунок Платіні. Переказ був зроблений в 2011 році за послуги, надані в період з 1999 по 2002 років. Комітет з етики ФІФА на початку жовтня відсторонив від футбольної діяльності на 90 днів Блаттера і Платіні. При цьому дискваліфікація може бути продовжена на більш тривалий термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-