Франція збільшить видатки на безпеку майже на €773 мільйони

Франція збільшить видатки на безпеку майже на €773 мільйони

Укрінформ
Уряд Франції збільшить видатки на сектор безпеки у наступному році на 773 млн євро, які будуть компенсовані за рахунок бюджету Європейського Союзу.

Остаточне рішення про виділення додаткових коштів для підтримання необхідного рівня безпеки буде ухвалене наступного четверга після затвердження парламентом країни закону про держбюджет 2016 року, повідомляє прес-служба Національних зборів Франції.

«Бюджетний марафон добігає кінця. Остаточне голосування законопроекту про державний бюджет Франції на 2016 рік відбудеться наступного четверга у Сенаті, після його обговорення та затвердження Національними зборами цієї п’ятниці. Проект закону передбачає виділення у рамках так званого «пакту безпеки» додаткових 773 млн євро для фінансування сектору», - зазначили у французькому парламенті.

Повідомляється, що відповідну додаткову суму на безпеку буде виділено після ухвалення Сенатом п’яти поправок до чинного законодавства, пов’язаного з боротьбою проти тероризму.

Раніше міністр фінансів Франції Мішель Сапен заявив, що уряд за вказівкою президента має намір збільшити видатки на додаткові заходи для боротьби з тероризмом на 0,04% ВВП. За його словами, міністерство мало намір виділити необхідні кошти за рахунок зменшення інших асигнувань. Втім за випадковим збігом, допомогу французькому уряду надасть ЄС, який зменшив податки на доходи. Як пише впливове ділове видання Les Echos, за рахунок  ЄС бюджет Франції додатково може отримати від 1 до 1,2 млрд євро, які й покриють видатки на підвищення безпеки.

Загалом дефіцит держбюджету Франції прогнозується на рівні 72,3 млрд євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-