Росія готує документи до суду через

Росія готує документи до суду через "борг Януковича"

Укрінформ
Міністр фінансів Росії Антон Силуанов заявляє, що Москва готує документи для подачі до суду через український борг.

Про це він заявив у вівторок, передає «Радіо Свобода».

«Ми зробили крок назустріч – запропонували варіант врегулювання боргової проблеми України і звернулися до МВФ, оскільки розуміли, що Київ не вирішує свої боргові проблеми самостійно. Але нам запропонували вести переговори поряд з комерційними кредиторами. Це неконструктивний діалог, коло замкнулося. У цих умовах нам не залишається іншого вибору, окрім як використовувати всі можливості захисту своїх прав як кредитора. Ми готуємо документи для звернення до суду», – сказав Силуанов.

Нагадаємо: Москва вимагає повного повернення 3 мільярдів доларів, наданих Києву у грудні 2013 року за результатами домовленостей тодішнього президента України Віктора Януковича з його російським колегою Володимиром Путіним. Граничний термін виплати цього боргу – 21 грудня.

Раніше 8 грудня Міжнародний валютний фонд зняв заборону на кредитування країн з простроченою суверенною заборгованістю. Ухвалене рішення означає, що МВФ продовжить виконання своєї антикризової програми для України навіть у випадку, якщо Київ прострочить платежі по боргах перед Росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-