Литва зробила платним

Литва зробила платним "РТР-Планета" - за заклики до війни

Укрінформ
Литовська комісія з радіо і ТБ у вівторок зобов'язала усіх діючих у Литві ретрансляторів перевести російський телеканал "РТР-Планета" за підбурювання до війни і розпалювання нетерпимості в пакети каналів, які можна дивитися тільки за додаткову плату.

Про це повідомляє Delfi.

"Це рішення було прийняте після того, як комісія встановила, що у показаній 29 листопада програмі каналу "РТР-Планета" "Недільний вечір з Володимиром Соловйовим" під час дискусії про збитий Туреччиною російський військовий літак мали місце підбурювання до війни і розпалювання нетерпимості", - йдеться у повідомленні.

Це перше серйозне порушення, зафіксоване на ретрансльованих у Литві російських каналах за період з червня.

Наголошується, що рішення комісія ухвалила одностайно. Зобов'язання ретранслювати цей канал клієнтам діятиме протягом року.

Згідно з рішенням, буде заборонено субсидувати такі додаткові пакети каналів, в які увійде "РТР-Планета", надавати їм фінансову підтримку або застосовувати щодо них знижки, їх вартість також не може бути нижчою від витрат ретрансляторів.

Рішення набуде чинності після того, як буде оприлюднене на сайті комісії - це планується зробити у четвер. Рішення комісії протягом місяця можна оскаржити у суді.

Литовська комісія з радіо і ТБ цього року вже забороняла ретрансляцію зареєстрованого у Швеції каналу "РТР-Планета". Заборона діяла з 13 квітня до 13 липня - це була перша подібна процедура в ЄС, коли були заборонені трансляції зареєстрованого у Євросоюзі каналу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-