Трамп хоче закрити США для мусульман. Білий дім - проти

Трамп хоче закрити США для мусульман. Білий дім - проти

Укрінформ
Кандидат у президенти США Дональд Трамп після теракту в Каліфорнії та висновків слідства про можливий слід джихадистів у понеділок виступив із ініціативою повністю заборонити в'їзд мусульман до Сполучених Штатів.

Водночас, його заява викликала гостру критику в Білому домі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Дональд Трамп закликає до всеохоплюючої та повної заборони на в'їзд мусульман у Сполучені Штати – до того моменту, поки представники нашої країни зможуть провести оцінку того, що відбувається", - йдеться в прес-релізі кандидата в президенти США.

Трамп зробив таку заяву на тлі трагічних подій у каліфорнійському місті Сан-Бернардіно, де головні звинувачені – чоловік і жінка – за попередніми висновками слідства, перебували під впливом радикальних джихадистських течій.

В Білому домі вже відреагували на заяву політика, назвавши її цинічною.

"Я думаю, що Трамп робить те саме, що робив упродовж всієї своєї кампанії, граючи на страхах людей, щоб заручитися підтримкою", - прокоментував заяву кандидата-республіканця речник адміністрації Обами Джош Ернест, виступаючи в прямому телеефірі.

При цьому представник Білого дому висловив думку, що Трамп "у цинічний спосіб розділяє Америку".

Радник президента США з питань нацбезпеки Бен Родес також засудив ініціативу Трампа, зауваживши, що вона "суперечить національній безпеці".

"У тому-то й справа, що ІДІЛ хоче представити це як війну між Сполученими Штатами та Ісламом", - зауважив він.

При цьому Родес підкреслив, що за законом неможна відмовляти громадянам у в'їзді до США лише за релігійною ознакою, і, зрештою, це суперечить правам і свободам людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-