У Туреччині заговорили про закриття Босфору для кораблів РФ

У Туреччині заговорили про закриття Босфору для кораблів РФ

Укрінформ
Якщо Анкара і Москва будуть конфліктуючими сторонами, Туреччина може закрити протоки для російських кораблів.

Про це заявив голова установчої ради директорів Міжнародної ради університетів (IUC) професор Орхан Хікмет Азізоглу, повідомляє Anadolu Agency.

"Якщо Туреччина і Росія будуть конфліктуючими сторонами, Туреччина відповідно до універсальних прав на захист країни може закрити протоки для російських кораблів і не пропускати їх", - зазначив Азізоглу.

За його словами, напруження у відносинах між Туреччиною і Росією не принесе вигоди жодній стороні, але в майбутньому може призвести до серйозних проблем.

До сьогодні Туреччина розглядала підприємців, туристів і студентів як гостей, але деякі турецькі студенти зіткнулися з низкою проблем у Росії після інциденту зі збитим літаком, що порушив турецький повітряний простір.

У разі, якщо Туреччина відповість тим же на агресивну поведінку Росії, постраждають обидві сторони, зазначив Азізоглу, підкресливши, що Анкара також може при бажанні накласти санкції на Росію.

"Туреччина має право слова в ООН і є лідером в ісламській географії, крім того, є членом НАТО", - заявив Азізоглу.

Професор також акцентував увагу на тому, що Конвенція Монтре надає Туреччині право закрити протоки для кораблів і танкерів у разі війни. Азізоглу підкреслив, що Туреччина має беззаперечні права з приводу проток.

За його словами, жодна країна не має права порушувати кордони іншої для посилення потужності озброєнь, для імперіалістичної військової сили або економічного відновлення.

Нагадаємо, раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Туреччина діятиме "терпляче і без емоцій", вживаючи заходи у відповідь на введені Росією санкції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-