Росія застосовує фосфорні боєприпаси - сирійські правозахисники

Росія застосовує фосфорні боєприпаси - сирійські правозахисники

Укрінформ
Сирійські правозахисники стверджують, що Росія застосовувала заборонені Женевською конвенцією фосфорні боєприпаси під час ракетно-бомбових ударів по північно-західних районах Сирії та місту Ракка.

Про це повідомило на своєму сайті Головне управління розвідки Міністерства оборони України. 

"Дії російської авіації в Сирії призводять до зростання кількості жертв серед цивільного населення. За інформацією сирійських правозахисних організацій, наприкінці листопада ц.р. Російська Федерація застосовувала заборонені Женевською конвенцією фосфорні боєприпаси при нанесенні ракетно-бомбових ударів по північно-західних районах Сирії та місту Ракка. При цьому чисельність жертв серед мирного населення значно перевищила втрати бойовиків терористичного угруповання “Ісламська держава”, - йдеться у повідомленні.

Щодо обстановки довкола сирійського конфлікту ГУР також повідомляє про ротацію російських вертольотчиків у Сирії. "До 15 грудня ц.р. заплановано провести ротацію льотно-технічного складу вертолітних підрозділів 6 А ВПС і ППО Західного ВО міжвидового угруповання ЗС РФ у Сирії (перебуває не менше 20 вертольотів типу Мі-24/35 та Мі-8/17). Для заміни буде направлено особовий склад 549 авіабази армійської авіації (Пушкін, Ленінградська обл.)", - заявили у розвідці. 

Також повідомляється про прохід через протоку Босфор у напрямку узбережжя Сирії великого десантного корабля “Саратов” Чорноморського флоту РФ. Технічні характеристики корабля дозволяють перевозити в різних варіантах: 313 морських піхотинців та сім танків з екіпажами; 440 морських піхотинців; 20 танків з екіпажами; 45 ББМ; 50 вантажних автомобілів; 1000 тонн вантажу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-