Столтенберг каже, що НАТО не відмовлялося від політичного діалогу з РФ

Столтенберг каже, що НАТО не відмовлялося від політичного діалогу з РФ

Укрінформ
В Альянсі обговорять можливості продовження політичного діалогу з Москвою через використання формату Ради НАТО-Росія.

Про це заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг на брифінгу за результатами засідання міністрів закордонних справ союзників у середу у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Коли в Україні розпочалася криза, НАТО вирішило призупинити практичну співпрацю з Росією. Але водночас ми вирішили зберегти і продовжувати політичний діалог з Росією. І Рада НАТО-Росія є складовою цього політичного діалогу», - заявив глава Альянсу.

Він повідомив, що після агресії Росії діяльність Ради не призупинялася, і за останній час відбулося два її засідання.

«Але це не означає, що ми повертаємося до «business as usual». Це означає, як нам використати те, що ми маємо», - пояснив позицію Альянсу Столтенберг.

В свою чергу міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія готова до відновлення контактів з НАТО і в неї «нагромадилося багато питань до альянсу», повідомляє ТАСС.

"Я дізнався про те, що генсекретарь НАТО Єнс Столтенберг запропонував скликати Раду Росія-НАТО (РРН) на рівні постійних представників. Росія ніколи не відмовлялася від роботи в цьому форматі, як і в інших форматах. У нас накопичилося дуже багато питань до НАТО, в тому числі щодо того, як порушуються домовленості, що існували в рамках Ради Росія-НАТО, тому є про що поговорити", - сказав Лавров.

Він також заявляє, що це не Росія, а інша сторона зараз відходить від ключового принципу, покладеного в основу відносин Росії з НАТО - принципу рівної і неподільної безпеки. На його думку, опоненти зміцнюють свою безпеку за рахунок ущемлення безпеки інших.

Як повідомляв Укрінформ, про відновлення засідань у форматі Ради НАТО-РФ заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-