Російські далекобійники вже у Москві – ЗМІ

Російські далекобійники вже у Москві – ЗМІ

Укрінформ
Різними шляхами далекобійники з регіонів Росії продовжують прориватися до Москви.

Про це повідомляють регіональні російські ЗМІ.

«Колона з 13 великовантажних автомобілів, що вийшла три дні тому з Волгограда в Москву, стала на стоянці на Каширському шосе. Волгоградських далекобійників охороняють шість автомобілів поліції і 12 осіб особового складу», - розповів порталу V1.ru цивільний активіст Олексій Ульянов,який супроводжує колону.

Наразі блокується в'їзд до Москви далекобійникам з Петербурга. На стоянку на кордоні Тверської та Московської областей, де облаштувалися учасники маршу на Москву проти "Платона" з Петербурга, приїхали дві машини ДПС, співробітники МВС перевіряють документи і оглядають фури під приводом "антитерористичної операції", повідомляє Санкт-Петербург.ру.

Раніше повідомлялося, що петербурзькі учасники маршу на Москву зустрілися і узгодили дії з протестуючими далекобійниками з інших регіонів – Вологда і Волгограда. Увечері у вівторок, 1 грудня, координатор пітерського руху автомобілістів ТИГР Олександр Расторгуєв під час поїздки в Москву на акцію далекобійників проти системи "Платон" був змушений втекти в ліс, рятуючись від озброєних людей. Фуру, в якій знаходився Расторгуєв, зупинили на шляху до Москви.

Влада суперечливо реагує на акцію далекобійників. Заявлена зустріч з представниками Росавтодору і Держдуми. Губернатор Приморського краю Володимир Міклушевський запропонував уряду РФ на рік призупинити стягнення плати з великовантажних автомобілів за проїзд по федеральних трасах. З іншого боку, мерія Москви не стала погоджувати заявку КПРФ на мітинг проти введення системи оплати проїзду «Платон», заявлений на 5 грудня на Суворовської площі.

Як повідомлялося, з 15 листопада в Росії запровадили плату за проїзд для автомобілів масою понад 12 тонн через систему «Платон», щоб компенсувати витрати на ремонт доріг, найбільшої шкоди яким завдають саме вантажівки.

Далекобійники з 11 листопада проводять акції протесту по всій країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-