У Франції зафіксували ще два спалахи пташиного грипу

У Франції зафіксували ще два спалахи пташиного грипу

Укрінформ
У Франції два спалахи пташиного грипу у свійської птиці зафіксували у департаменті Дордонь на заході країни.

Це вже другий випадок захворювання у свійської птиці, виявлений упродовж тижня після майже дев’ятилітньої паузи, зазначив префект департаменту Крістоф Бей, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Два нових випадки пташиного грипу були виявлені в Дордоні завдяки фахівцям ветеринарної служби. Цей вірус є інфекційним лише для птиці, а не людини. Разом з тим, ми маємо переконатися і убезпечити поширення небезпечного вірусу», - заявив він.

За словами префекта, штам пташиного вірусу було виявлено на фермі з розведення качок у містечку Сен-Поль-ла-Рош 30 листопада. «Майже поряд були виявлені свійські гуси уражені тим же вірусом. Обидва господарства знаходилися під ретельним наглядом одразу після виявлення першого випадку захворювання минулого тижня», - сказав Бей.

Нагадаємо, минулого тижня у французькому департаменті Дордонь (регіон Аквітанія, захід Франції) вперше за останні 9 років було виявлено штам вірусу пташиного грипу у 22 свійських качок, які могли підхопити вірус у диких качок. Усю інфіковану птицю було одразу забито, уведено режим обмеженого пересування на фермі та встановлено зону карантину.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, штам пташиного грипу H5N1 убив 447 осіб з 842-х підтверджених випадків зараження людей в період 2003-2015 років, переважно в Єгипті і Південно-Східній Азії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-