Росіяни розбомбили в Сирії пекарню для біженців

Росіяни розбомбили в Сирії пекарню для біженців

Укрінформ
Російський авіаудар знищив пекарню в місті Саракеб на півночі Сирії.

Про це повідомив речник турецької гуманітарної організації "Фонд захисту прав і свобод людини і гуманітарної допомоги" Мустафа Озбек в ефірі каналу турецького іномовлення TRTWorld, відеозапис якого розміщений на сторінці фонду в Твітері.

"Вони повністю знищили нашу пекарню, а також млин, що знаходився в будівлі. Ця пекарня була дуже важливою, бо пекла хліб для переселенців", - сказав Мустафа Озбек.

За його словами, пекарня була створена 16 місяців тому "Фондом захисту прав і свобод людини і гуманітарної допомоги". Вона забезпечувала хлібом майже 45 тис. внутрішньо переміщених сирійців. Чотири російські літаки скинули 20 ракет - це був перший випадок атаки будівель, які забезпечують переселенців їжею, додав речник гуманітарної організації.

Озбек також сказав, що російські авіаудари безпосередньо впливають на життя понад 2-х мільйонів сирійців.

Він уточнив, що інформація про об’єкти соціальної інфраструктури на півночі Сирії була передана ООН, відтак дані отримала й Росія.

«Координати гуманітарних об’єктів в північній Сирії, хай то медичні заклади, освітні центри чи табори, були визначені і передані ООН, вони поділилися із росіянами. Вони точно знали, що ця пекарня обслуговує цивільних», - зазначив представник ІНН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-