Ізраїль заморозив дипломатичні контакти з ЄС через Палестину

Ізраїль заморозив дипломатичні контакти з ЄС через Палестину

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Ізраїлю заморожує дипломатичні контакти з Європейським Союзом після впровадження в ЄС обов’язкового особливого маркування для ізраїльських товарів, вироблених на територіях, які в Європі вважають окупованими.

Відповідну заяву прем’єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньяху поширило МЗС країни, повідомляє The Times of Israel.

«Прем’єр-міністр Беньямін Нетаньяху наказав призупинити дипломатичні контакти з інституціями Європейського Союзу і його представниками з цього приводу (врегулювання конфлікту із Палестиною – ред.)», - йдеться в повідомленні.

Водночас зазначається, що зв’язки з Європою щодо мирного врегулювання конфлікту із Палестиною залишаться замороженими "доки не завершиться перегляд політики", йдеться в заяві.

МЗС уточнює, що заява Нетаньяху не стосується двосторонніх контрактів із Ізраїлем та країнами-членами ЄС.

Нагадаємо, після рішення Єврокомісії, прийнятого 11 листопада, маркувати товари з ізраїльських поселень Єрусалим частково призупинив "дипломатичний діалог" із Брюсселем.

Водночас палестинці дали схвальну оцінку нововведенням, сказавши, що це крок до "повного бойкоту" ізраїльських поселень на палестинських територіях.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху раніше назвав нові правила маркування "подвійною мораллю" Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-