Польща не погодиться на додаткові квоти для мігрантів

Польща не погодиться на додаткові квоти для мігрантів

Укрінформ
Польща не погоджуватиметься на нові квоти щодо розподілу біженців між країнами Євросоюзу.

Про це після завершення саміту ЄС-Туреччина у Брюсселі заявила прем’єр-міністр Польщі Беата Шидло, передає власний кореспондент Укрінформу в РП.

“Польща не погоджується на встановлення нових квот поділу біженців між країнами ЄС. Це позиція, яка звучала у більшості виступів (прем’єрів – ред.)”,- заявила Шидло.

Вона додала, що тема квотного розподілу біженців підніматиметься на наступному саміті ЄС 15 грудня.

Польський прем’єр підкреслила, що проблема мігрантів має вирішуватися поза кордонами ЄС, зокрема у Туреччині, яка межує з Сирією.

“Ми прийняли відповідне рішення про те, що буде спроба вирішення проблеми мігрантів за межами Євросоюзу з одночасним зміцненням зовнішніх кордонів ЄС, з наданням гуманітарної допомоги. Ми погодилися, що на реалізацію цих цілей буде виділено фінансові ресурси”,- заявила Шидло.

Під час саміту ЄС-Туреччина прийнято рішення, що для обмеження хвилі біженців до Європи Брюссель виділить Анкарі 3 млрд євро допомоги для понад 2 млн біженців, які перебувають в цій країні.

Нагадаємо, новий польський уряд заявляє, що зараз немає умов для прийому в РП 7 тис. мігрантів з півдня, про що домовився з Брюсселем попередній уряд Еви Копач.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-