Канада вирішила зменшити темп прийому біженців

Канада вирішила зменшити темп прийому біженців

Укрінформ
Канада вирішила на два місяці відкласти свій план із прийому біженців, переселивши до кінця року 10 тисяч вимушених переселенців із Сирії, ще 15 тис прибудуть до країни в січні-лютому 2016 року.

Про це на прес-конференції сказав міністр громадянства, імміграції та біженців Джон Маккалум, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, додатковий час необхідний для того, аби громади, які прийматимуть біженців, мали більше часу на підготовку. «В цій операції бере участь велика кількість дійових осіб, тож додатковий час дасть нам змогу краще підготуватися, знайти для них кращий дах над головою, майже негайно транспортувати їх до місця тривалого проживання», - повідомив Маккалум.

Міністр охорони здоров’я Джейн Філпот запевнила, що усі потенційні мігранти пройдуть повний медичний огляд ще до посадки на літак до Канади. «Повний медичний огляд та безпекові перевірки будуть проведені до прибуття до Канади. Подальші перевірки щодо інфекційних хвороб проводитимуться одразу по прильоту», - наголосила Філпот.

Міністр громадської безпеки Ральф Гудейл запевнив, що «надійний багатошаровий підхід» до безпекових перевірок, гарантуватиме відсутність ризиків для Канади.

Своєю чергою міністр оборони Харджит Саджан додав, що Збройні сили також допомагатимуть у прийомі біженців, зокрема вони готуються тимчасово розмістити до 6 тисяч осіб на військових базах та за необхідності щодві доби здійснювати доставку нових переселенців військовими літаками.

При цьому на переселення до Канади можуть претендувати лише біженців, що мають офіційний статус на території Лівану, Йорданії та Туреччини. Пріоритет надаватиметься найбільш повним сім’ям, а також найвразливішим прошаркам населення, зокрема представникам сексуальних меншин.

Нагадаємо, що під час передвиборчої кампанії нинішній прем’єр-міністр Канади та лідер Ліберальної партії Джастін Трюдо обіцяв забезпечити прийом у Канаді 25 тисяч сирійських біженців до кінця року. Втім експерти одразу висловили сумніви у можливості цього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-