У справі про молдавську «Новоросію» заарештовано 13 осіб

У справі про молдавську «Новоросію» заарештовано 13 осіб

Укрінформ
Правоохоронні органи Молдови затримали 13 осіб, причетних до підготовки акцій насильницького захоплення влади в країні: всі вони звинувачуються в тероризмі і спробі зміни державного ладу.

Деталі про плани терористів повідомив заступник керівника Генерального інспекторату поліції Молдови Георге Кавкалюк, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«У ході обшуків у затриманих були вилучені військова форма, велика кількість зброї та боєприпасів, балони із сльозоточивим газом, а також топографічні карти столиці Молдови – Кишинева і міста Бєльці. На картах колами були обведені важливі державні установи, які вони планували захопити», - повідомив Кавкалюк.

За його словами, спочатку члени угруповання планували захопити військову частину в місті Бєльці і місцеву в'язницю. Потім, згідно з розробленим планом, щоб забезпечити себе фінансово, вони мали намір захопити офіси великих приватних компаній.

Черговим пунктом в плані кримінального угруповання було захоплення квартир, де проживали поліцейські та представники інших правоохоронних органів.

Кавкалюк зазначив також, що двоє затриманих – громадяни Росії, а двоє – мешканці Донецької області. Всі вони часто відвідували Придністровський регіон Молдови і Донбас.

Напередодні правоохоронці Молдови знешкодили кримінальне угруповання, яке планувало створити чергову так звану «Новоросію» - Бессарабську республіку.

Якщо провина затриманих буде доведена, їм, за з молдавським законодавством, загрожує довічне тюремне ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-