У Румунії арештували майно господарів клубу, де сталася пожежа

У Румунії арештували майно господарів клубу, де сталася пожежа

Укрінформ
Генеральна прокуратура Румунії видала ордер на арешт майна головних акціонерів бухарестського нічного клубу «Колектив», де 31 жовтня сталася велика пожежа, у результаті якої загинули 60 людей.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

За даними генеральної прокуратури, трагічний інцидент стався з вини господарів клубу, які нехтували правилами пожежної безпеки для таких нічних закладів. Зокрема, у матеріалах наслідків вказано, що, згідно з документацією, максимальна місткість клубу була не більше 100 відвідувачів, а на момент виникнення пожежі у закладі перебувало понад 400 осіб.

Окрім цього, клуб не мав права організації масштабних піротехнічних заходів, оскільки внутрішню обробку клубу було зроблено з легкозаймистих матеріалів.

Нагадаємо, у ніч з п'ятниці на суботу, 31 жовтня, у нічному клубі Бухареста під час концерту спалахнула пожежа, у результаті якої 60 осіб загинуло, а близько 40 продовжують знаходитися у лікарнях румунської столиці. Стан 10 із них оцінюється як критичний і занадто важкий.

На лікування й обстеження у клініки Австрії, Франції, Великої Британії, Бельгії та Ізраїлю були вивезено 35 потерпілих (дев'ять із них вже померло). Для транспортування потерпілих було використано й спецрейс збройних сил НАТО.

Пізніше, 3 листопада, було заарештовано господарів  клубу Пауля Ганча, Джеордже Анастасеску і Костіна Мінку, одного з керівників Бухарестської мерії(за підробку документів при видачі клубу ліцензії на діяльність), а також двох працівників Інспектората з надзвичайних ситуацій. Керівники фірми, що надали піротехнічні матеріали для концерту, знаходяться під домашнім арештом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-