Росія пробачить Туреччині Су-24 – експерти

Росія пробачить Туреччині Су-24 – експерти

Ексклюзив
Укрінформ
Москва не сваритиметься з Анкарою через збитий турецькими винищувачами російський бомбардувальник Су-24, який впав на прикордонній з Туреччиною частині території Сирії, а сторони обмежаться дипломатичними нотами.

Таку думку в коментарях власному кореспонденту Укрінформу у Польщі висловили польські експерти.

Експерт з військових питань, колишній міністр національної оборони Польщі Януш Онишкевич переконаний, що дії сторін обмежаться вербальними протестами.

"Думаю, що все завершиться на вербальних протестах і вимогах, аби синхронізувати дії повітряних сил країн на Близькому Сході", - заявив Онишкевич.

Він підкреслив, що якісь подальші воєнні провокації з боку Москви щодо Анкари будуть небезпечними для самої Росії, оскільки Туреччина є членом НАТО.

Схожу думку з цього приводу має інший експерт, колишній заступник МНО Польщі Вальдемар Скшипчак.

"Ситуація не зміниться, росіяни не визнають свою провину, навіть якщо вони і порушили повітряний простір Туреччини. Жодних наслідків не буде, все завершиться обміном дипломатичними нотами", - констатував Скшипчак.

Експерт висловив думку, що росіяни робитимуть усе, щоб про інцидент швидко забули, оскільки Москві потрібні хороші відносини з Анкарою.

"Росії необхідні хороші відносини з Анкарою, оскільки поблизу кордону з Туреччиною дислокуються російські війська. Якщо б росіяни почали сухопутну операцію (проти "Ісламської держави" – ред.), то співпраця з турками була б їм дуже потрібною”, - наголосив Скшипчак.

Нагадаємо, у вівторок вранці турецькі літаки після багаторазових попереджень збили невстановлений військовий літак, який порушив територіальний простір Туреччини. Згодом виявилося, що це був російський літак з військової групи, яка бере участь в операції на території Сирії. У зв’язку з військовим інцидентом, НАТО скликало позачергове засідання країн-членів, а Туреччина викликала "на килим" тимчасово повіреного у справах Росії в Анкарі. Зі свого боку, президент Росії Володимир Путін назвав збиття російського винищувача "ударом у спину".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-