Пентагон розпочав навчання регулярних підрозділів ЗС України

Пентагон розпочав навчання регулярних підрозділів ЗС України

Укрінформ
Американські військові експерти 23 листопада розпочали програму підготовки українських військових підрозділів, які перебувають у підпорядкуванні міноборони.

Про це заявив у понеділок офіційний представник Пентагону капітан Джефф Девіс, пише спеціалізоване американське видання Defense News.

"Невеликі підрозділи американських військ вже були розгорнуті в Україні з метою підготовки сил Національної Гвардії України, втім за планом, який було вперше озвучено в липні, тепер вони надають допомогу регулярним військовим підрозділам", - уточнює видання.

Як зауважив з цього приводу представник Пентагону, американські війська "проводитимуть тренування персоналу п'яти батальйонів регулярних військ (України – ред.) та одного батальйону сил спеціальних операцій".

При цьому у військовому відомстві США підкреслили, що Вашингтон неодноразово підтверджував свою позицію на підтримку України, надавши з 2014 року понад $265 млн на проведення навчань та забезпечення зброєю і обладнанням.

"Це лише частина наших триваючих зусиль зі сприяння довготривалій військовій реформі та підвищенню професіоналізму, а також допомоги українцям зміцнити внутрішню обороноздатність та можливості для проведення навчань", - зауважив Девіс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-