У Польщі надумали реформувати армію

У Польщі надумали реформувати армію

Укрінформ
У Польщі хочуть збільшити чисельність збройних сил країни, спростити систему управління армією і посилити територіальну оборону країни.

Про це заявив новий міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Польщі.

“Усі згодні з одним, що в мирний час армія має бути більшою ніж сьогодні, коли вона нараховує неповні 100 тисяч”,- заявив Мацеревич.

Міністр додав, що у даний момент він поки що не хоче називати жодні цифри.

Мацеревич також підкреслив, що зараз в Польщі є три центри управління армією – головнокомандувач, оперативний командувач і командувач армією на період війни, а роль Генштабу армії є “незрозумілою”.

“Це створює конфлікти, елементи хаосу. Це усе має бути спрощено. Армія є ієрархічною структурою і вимагає єдиного підпорядкування, а не кількох різних суб’єктів”,- констатував він. 

Глава польського оборонного відомства також наголосив на необхідності територіальної оборони РП. “У першу чергу треба забезпечити її розвиток у східній частині (Польщі. – ред.). Це буде зроблено, плани є великими”,- констатував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-