Хімічну зброю до Франції могли завезти з Іраку чи Сирії - експерт

Хімічну зброю до Франції могли завезти з Іраку чи Сирії - експерт

Укрінформ
Прем'єр-міністр Мануель Вальс напередодні, виступаючи у Національних зборах, заявив про можливість застосування хімічної або біологічної зброї на території країни, вірогідність якої експерти оцінюють як низьку.

Про це в ефірі телеканалу Francetvinfo розповів французький експерт з хімічної зброї Олів'є Лепік.

"Загроза нападу цього типу існує, але її рівень все ще дуже низький, оскільки застосування такого типу зброї є набагато більш складним, ніж звичайної", - зауважив експерт.

За його словами, це пояснюється не тим, що до рук бойовиків "Ісламської держави"  могла потрапити зброя цього типу із залишкових запасів, ймовірно, Іраку або Сирії, а проблемою цього угруповання є організація атак такого роду у Франції. "Є ряд технічних і логістичних бар'єрів. Це набагато складніше, ніж звичайний напад", - наголосив Олів'є Лепік.

Напередодні під час виступу перед парламентаріями Мануель Вальс заявив про вірогідність застосування хімічної або біологічної зброї у Франції. Він дав доручення міністерствам охорони здоров'я та оборони забезпечити лікарні та службу швидкої допомоги ліками з вмістом сульфату атропіну, який є протиотрутою від небезпечних газів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-