Слідком РФ розкрив

Слідком РФ розкрив "гонорар" убивць Нємцова

Укрінформ
Слідчий комітет РФ встановив, що підготовка до вбивства Бориса Нємцова почалася у вересні 2014 року, а загальний гонорар виконавців за злочин повинен був скласти 15 млн рублів (близько $370 тисяч).

Про це повідомив Росбалт з посиланням на матеріали Слідчого комітету Росії.

"Росбалту" вдалося ознайомитися з постановою про притягнення в якості обвинуваченого Руслана Мухудинова, який днями був оголошений у міжнародний розшук в рамках "справи Нємцова". Згідно з цим документом, "в кінці вересня 2014 року" Мухудинов і "інші невстановлені слідством особи, маючи умисел на вбивство Нємцова Б." запропонували Зауру Дадаеву, Анзору Губашеву, Беслану Шаванову, Шадиду Губашеву, Хамзату Бахаеву і Тимерлану Эскерханову "за грошову винагороду в сумі не менше 15 млн рублів, тобто за наймом", усунути політика. Останні погодилися і "об'єдналися в організовану групу".

За версією Слідчого комітету росії, Мухудинов орендував для виконавців квартиру на Веєрній вулиці. Оселившись там, зловмисники почали ретельно планувати злочин: "попередньо встановлювалися спосіб життя потерпілого, місця його проживання, роботи і частого перебування". За Нємцовим велося приховане спостереження.

Судячи з документу, вже в жовтні 2014 року виконавці були готові усунути Нємцова при зручному випадку, про що і повідомили Руслану. Як вважають слідчі, "у другій половині жовтня" Мухудинов "у невстановленому місці у невстановлених осіб незаконно придбав придатний для пострілів пістолет калібру 9 мм, який в подальшому передав Дадаеву З. Ш.". З нього згодом і був убитий Борис Нємцов.

Нагадаємо, російський опозиційний політик Борис Нємцов був застрелений в ніч на 28 лютого біля Кремля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-