У Росії протестують далекобійники. Вже є жертви

У Росії протестують далекобійники. Вже є жертви

Укрінформ
Масова акція далекобійників проходить по всій Росії - протести охопили більш як 30 міст.

Люди протестують проти "Платона" - системи для оплати проїзду по федеральних трасах вантажівок вагою понад 12 тонн, повідомляє "Дождь" із посиланнями на регіональні ЗМІ.

Зокрема, акції протесту проходять у Москві, Самарі, Владивостоці, Оренбурзі, Томську, Пермі, Курську, Тулі, Мурманську, підмосковній Дубні, Подольську, Краснодарі та багатьох інших містах.

Так, у Липецьку учасники акції перекрили в'їзд у місто й чекають реакції від місцевої влади і мінтрансу.

У Пскові й Челябінську страйкувальники перекривають трасу, просто повільно проходячи пішохідними переходами.

А в Енгельську трьох протестувальників затримали через порушення закону про мітинги. У Ленінградській області на Московському шосе вантажівка перекрила ліву смугу руху, після чого її оточили дорожні інспектори.

У Тверській області вантажівка в'їхала у групу протестувальників, одна людина загинула, декілька постраждали. Як зазначається, водій не впорався з керуванням і врізався в іншу вантажівку, припарковану на узбіччі.

Система "Платон" запрацювала у Росії 15 листопада цього року, проте багато водіїв уже стикнулися з перебоями в її роботі. У мінтрансі пізніше пояснили, що вони були викликані «організованими діями недоброзичивців».

Збиранням плати за проїзд займається компанія «РТ-Інвест Транспортні Системи». Її співвласник (50% компанії) - син бізнесмена Аркадія Ротенберга Ігор Ротенберг. Держава оплачуватиме послуги цієї організації, щороку перераховуючи 10,6 мільярда рублів.

Фото: oren1.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-