Проти білорусів, що воюють на Донбасі, вдома готують справи

Проти білорусів, що воюють на Донбасі, вдома готують справи

Оновлено
Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Білорусі Ігор Шуневич не виключає порушення кримінальних справ стосовно громадян Білорусі, які воюють на сході України.

Про це він заявив у четвер журналістам, повідомляє білоруське державне агентство БЕЛТА

"Є реальні перевірочні матеріали, які найближчим часом, думаю, згідно з нашим законодавством, логічно ляжуть в основу порушення кримінальних справ за відповідними статтями", - сказав Шуневич.

За словами міністра, мова йде про десятки білоруських громадян, які, за даними білоруських правоохоронців, беруть участь у бойових діях в Україні з обох боків. "Все  залежатиме від того, наскільки повно ми зберемо матеріали для порушення цих справ", - сказав міністр.

Як зазначив Шуневич в інтерв'ю Еuroradio, матеріали збираються стосовно приблизно 20 осіб. Насамперед в їх діях шукатимуть наявність складу злочину за статтею "найманство".

"Для нас неважливо, на чиїй стороні воює людина, - нам важливо, що людина порушує наш білоруський закон. Тому в групі, про яку я говорив, є як ті, хто б'ється на стороні уряду України, так і ті, хто б'ється на стороні "ДНР/ЛНР", - сказав він.

Загалом, за словами міністра, МВС країни відомо про сотню білорусів, які брали участь у бойових діях в Україні.

Раніше видання "Белорусский партизан" повідомляло, що КДБ Білорусі може покривати білоруських найманців так званих "Л/ДНР", оскільки жоден із білорусів, хто воював на боці бойовиків, не притягнутий до відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-