Екс-прем'єра Молдови відмовилися випустити під домашній арешт

Екс-прем'єра Молдови відмовилися випустити під домашній арешт

Укрінформ
Апеляційна палата Кишинева залишила в силі рішення Боюканского суду столиці про продовження строку арешту звинуваченого в корупції і отриманні вигоди з впливу екс-прем'єра Молдови Влада Філата ще на 30 діб.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"В ході додаткових слідчих заходів було встановлено, що обвинувачений чинив тиск на високопоставлених чиновників при додатковій емісії акцій Ощадбанку. Прокуратура не виключає, що в разі зміни запобіжного заходу (з тримання в СІЗО на домашній арешт) обвинувачений може чинити тиск на свідків у справі", - заявила після засідання суду прокурор Адріана Бецишор.

При цьому вона не виключила, що при звільненні з-під варти Філат може втекти з країни.

Адвокати молдавського екс-прем'єра висловили незадоволення рішенням Апеляційної палати, заявивши, що вони звернуться до Європейського суду з прав людини.

Нагадаємо: екс-прем'єр Молдови, лідер Ліберально-демократичної партії Влад Філат був заарештований 15 жовтня. Він обвинувачується в отриманні хабара в розмірі 250 мільйонів доларів від мера молдавського міста Оргеева, бізнесмена Ілана Шора, а також підозрюється в причетності до розкрадання понад мільярда доларів з банківської системи країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-