Німеччина має звикнути до постійної загрози терактів - контррозвідка

Німеччина має звикнути до постійної загрози терактів - контррозвідка

Укрінформ
Загроза терактів у Німеччині велика, але це не привід зовсім відмовитися від масових заходів.

Таку думку висловив в ефірі телеканалу ARD глава Федерального відомства з охорони конституції Ханс-Георг Масен. 

«Німеччина - ворог ІДІЛ, як і всі західні країни. Якщо ІДІЛ може до нас підібратися, якщо ІДІЛ може скоїти у Німеччині терористичні акти, він зробить це - це викликає велике наше занепокоєння», - заявив глава німецької спецслужби контррозвідки.

За його словами, найбільшу небезпеку в країні становлять дві групи - особи, які радикалізувалися у Німеччині, й злочинці, котрі приїхали із  «бойовим завданням». Те, як терористи здійснили свої акти вбивства відразу у кількох місцях у Парижі, він назвав «новою якістю, новими викликами».

Водночас Масен не вважає, що страх перед терактом має призвести до повної відмови від проведення масових заходів. Як приклад він привів такі країни, як Ізраїль, Велика Британія, Іспанія й США, які вже давно живуть у стані підвищеної готовності у зв'язку з терактами.

«У них вже давно є ці проблеми, проте незважаючи на це, вони проводять футбольні матчі та концерти, і я думаю, що ми теж зможемо це», - сказав глава Федерального відомства з охорони конституції.

Говорячи про скасування напередодні футбольного матчу між збірними ФРН і Нідерландів у Ганновері, Масен назвав таке рішення правильним. «Ми отримали дуже конкретні попередження», - запевнив він.

Як повідомляв Укрінформ, після годин пошуків поліція й спецслужби не виявили вибухівку на стадіоні HDI-Арена у Ганновері, через повідомлення про яку у вівторок було скасовано футбольний матч Німеччина-Нідерланди, а також концерт рок-гурту, майже тисячу глядачів якого було евакуйовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-