Олланд: Франція - у стані війни з терористами

Олланд: Франція - у стані війни з терористами

Укрінформ
Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що сьогоднішня спецоперація у північному паризькому передмісті Сен-Дені засвідчує, що його країна перебуває у стані війни з терористами, котрі напали на неї.

З такою заявою у середу він виступив на зібранні усіх французьких мерів у Палаці Конгресів у Парижі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Антитерористична операція в Сен-Дені лише підтвердила, що ми перебуваємо в стані війни. Ця особливо небезпечна і складана поліцейська операція спрямована на нейтралізацію терористів, які сьогодні ховалися у Сен-Дені, і пов'язані з терористами, огидними злочинцями, що стоять за стріляниною у п'ятницю», - наголосив він.

Олланд також закликав міських голів не панікувати і не вдаватися до надмірного пресингу щодо етнічних чи релігійних меншин.

«Ані антисемітські, ані антимусульманські виступи не повинні допускатися», - підкреслив він.

За словами Олланда, у цьому зв’язку Рада міністрів розробила і подала до парламенту відповідний законопроект.

Глава держави також звернув увагу мерів на ретельну перевірку усіх біженців, які прибувають до Франції.

Президент також закликав міських голів суттєво посилити місцеві служби безпеки, для чого слід укласти додаткові контракти, і запевнив, що їхні зусилля будуть «посилені додатковими ресурсами».

Нагадаємо, що сьогодні французька поліція спільно з армійськими підрозділами провела спецоперацію, внаслідок якої загинули три особи, у тому числі одна смертниця, ще сім підозрюваних було заарештовано.

Фото: washingtonpost.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-