Обама: ІДІЛ є втіленням зла

Обама: ІДІЛ є втіленням зла

Укрінформ
Лідери найрозвинутіших країн світу погодилися об’єднати зусилля у боротьбі із терористами Ісламської держави Іраку та Леванту.

Про це повідомив президент США Барак Обама на прес-конференції в Анталії, де проходив саміт Великої двадцятки, передає кореспондент Укрінформу.

«Учасники Саміту надіслали недвозначний сигнал: ми об’єднанні проти цієї загрози. ІДІЛ є втіленням зла. Наша мета полягає у ослабленні та остаточному знищенні цієї варварської терористичної організації», - сказав Обама.

Він додав, що для цього міжнародна коаліція застосовуватиме усі наявні методи.

«Ми розробили всеохопну стратегію, що передбачає застосування усіх наших сильних сторін: війська, розвідку, економічний розвиток та силу громад», - зазначив президент США.

Втім, повалення ІДІЛу займе певний час.

«Ми завжди розуміли, що це буде довготривала кампанія, у якій траплятимуться як успіхи, так і невдачі», - наголосив Обама.

Однією із таких невдач він назвав п’ятничні теракти у Парижі, що забрали більше сотні життів

Водночас він підкреслив успіхи, досягнуті міжнародною коаліцією у боротьбі з ІДІЛ.

«На військовому фронті наша коаліція посилює авіаудари – наразі їх вже більше 8000. Ми знищуємо лідерів ІДІЛ, командирів, катів. Ми побачили, що маючи ефективного партнера на землі, ІДІЛ можна змусити відступати... Загалом, і в Іраку, і в Сирії, контрольовані ІДІЛ території нині значно менше, ніж раніше», - підсумував Обама.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-