Нідерланди дадуть 2 млн євро на дискусії щодо асоціації Україна-ЄС

Нідерланди дадуть 2 млн євро на дискусії щодо асоціації Україна-ЄС

Укрінформ
Нідерланди виділять 2 млн євро на проведення публічних дискусій в рамках підготовки до проведення консультативного референдуму щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС, який має відбутися у цій країні 6 квітня.

Про це повідомляє голландське видання NOS.

Згідно з рішенням Комісії з питань референдуму, ці кошти можуть бути використані на проведення публічних заходів, організованих як прихильниками, так і противниками підтримки угоди.

Як зазначається, організації можуть претендувати на кошти у розмірі до 50 тис. євро, окремі особи - до 5 тис. євро.

Як повідомляв Укрінформ, Виборча рада Нідерландів після перевірки підписів, зібраних за проведення консультативного референдуму щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС, встановила, що їх достатньо для призначення референдуму. Результати референдуму мають консультативний характер і не є обов'язковим для виконання урядом країни. Крім того, явка виборців має бути не меншою 30%, щоб референдум вважали таким, що відбувся.

На даний момент Угоду про асоціацію уже ратифікували обидві палати парламенту Нідерландів. Однак, згідно з законом, що набув чинності у країні 1 липня, практично будь-який проголосований парламентаріями документ може бути винесений на референдум, якщо буде зібрано 300 тис. підписів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-