У Вашингтоні говорять про потребу збільшити контингент в Сирії

У Вашингтоні говорять про потребу збільшити контингент в Сирії

Укрінформ
Після загострення ситуації в боротьбі з терористичним угрупованням "Ісламська держава", а також через терористичні акти в Парижі та в Єгипті, за які взяла на себе відповідальність ІДІЛ, Сполучені Штати повинні збільшити контингент сил спеціальних операцій у Сирії.

На цьому наголосила, виступаючи в понеділок під час Форуму глобальної безпеки в Вашингтоні колишній заступник держсекретаря США з глобальних питань Пола Добрянські, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Безумовно, ми маємо збільшити кількість нашої (військової – ред.) присутності на місці", - відповіла колишній представник керівництва держдепу на запитання, якою має бути реакція США на останні виклики з боку ІДІЛ.

Зараз, зазначила вона, в Сирії перебуває близько 50 американських спецназівців, отже уряд повинен взаємодіяти з військовими й почути конкретні рекомендації щодо збільшення цієї кількості.

Водночас експерт зауважила, що це питання є дуже специфічним.

"Я думаю, що існують дуже важливі моменти для майбутньої адміністрації, які мають бути оформлені та покладені на стіл", - зауважила Добрянські.

Передусім, за її словами, "абсолютно необхідно мати стратегію - стратегію перемоги над ІДІЛ, стратегію розв'язання ситуації в Сирії, але також, що важливо, стратегію дій на Близькому Сході в цілому".

При цьому Добрянські зазначила, що дуже важливо розраховувати все наперед, а не мати реакційний, ситуативний підхід. У цьому контексті, підкреслила дипломат, військовий компонент є одним із багатьох компонентів, але не єдиним, згадавши також політичну та економічну складові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-