У Німеччині заявляють про високу загрозу терактів

У Німеччині заявляють про високу загрозу терактів

Укрінформ
Міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляйєн вважає, що після серії терактів в Парижі варто ще більше посилити безпеку, але неприпустимо ставити під підозру біженців з Близького Сходу.

Про це глава німецького оборонного відомства заявила в інтерв'ю газеті Passauer Neue Presse, опублікованому 16 листопада.

“Загроза ситуації в Німеччині була і залишається серйозною, влада напоготові. Заходи безпеки мають бути посилені. Це я вважаю правильним", - сказала фон дер Ляйєн.

За її словами, німецькі силовики "працюють відмінно, багато в чому завдяки інформації з країн-союзників". “Але ми повинні також знати, що вільні суспільства, як наше, завжди вразливі. Оскільки немає абсолютної безпеки", - визнала вона.

"Терористи ненавидять і бояться наш вільний і плюралістичний спосіб життя", - заявила міністр. При цьому вона ухильно відповіла на питання про те, чи буде якась спільна реакція НАТО на теракти в Парижі. "Якщо Франція подасть відповідну заяву", - сказала глава військового відомства ФРН. Після обговорення та аналізу ситуації разом з Францією та іншими союзниками буде прийняте рішення, як діяти далі так, "щоб злочинці не мали ніякого успіху", - додала вона.

Водночас фон дер Ляйєн застерегла від поспішних висновків щодо біженців. "Ми зараз не повинні допустити помилки, ототожнюючи біженців з терористами", - зазначила вона, піддавши сумніву достовірність знайденого поряд з місцем злочину сирійського паспорта, нібито належить одному з терористів. (Інтерв'ю медіакомпанії ARD міністр назвала "дуже незвичайним" те, що біженець свідомо реєструється відразу в трьох країнах, і висловила припущення, що слідство "свідомо намагаються пустити по помилковому сліду").

При цьому "безумовно необхідним" шеф бундесверу вважає посилення порядку на кордонах, особливо зовнішніх кордонах ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-