Теракти в Парижі: одного зі смертників на стадіон не пустила охорона

Теракти в Парижі: одного зі смертників на стадіон не пустила охорона

Укрінформ
В одного з терористів, які підірвали себе біля стадіону Stade de France, був квиток на товариський матч між збірними Франції та Німеччини, що проходив там.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

"Принаймні в одного з атакувальників національного футбольного стадіону Франції був квиток на гру... Охоронець, який попросив ідентифікувати його лише за ім'ям, Зухеїр, повідомив, що на чоловікові виявили жилет з вибухівкою, коли обшукували його на вході на стадіон приблизно через 15 хвилин після початку гри", - йдеться в статті.

Чоловік спробував втекти і згодом підірвав себе.

Цю інформацію, за даними WSJ, підтвердили в поліції, додавши, що смертник мав намір привести вибухівку в дію всередині стадіону, щоб викликати панічну втечу глядачів.

Троє інших терористів також підірвали свої жилети за межами стадіону, внаслідок чого загинув один цивільний.

Газета зазначає, що саме це дозволило уникнути великої кількості жертв, як, зокрема, внаслідок атаки на концертний зал Bataclan.

Нагадаємо, в результаті нападів у Парижі в ніч на суботу загинули 129 осіб, понад 350 поранені. Атаки були здійснені в шести місцях по всьому місту. Прокуратура Парижа повідомила, що семеро з восьми загиблих нападників були терористами-смертниками і загинули в результаті спрацювання вибухівки на поясі. У Франції оголошено надзвичайний стан. Відповідальність за теракти взяло на себе угруповання «Ісламська держава».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-