Путін може вдатися до «захисту російськомовних» у Прибалтиці

Путін може вдатися до «захисту російськомовних» у Прибалтиці

Укрінформ
Під приводом захисту етнічних росіян Путін може спробувати вдертися до країн Балтії, оскільки російська гібридна війна обходить 5 статтю Північноатлантичного договору про колективний захист.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, таку думку під час конференції в Оттаві висловила голова комітету із закордонних справ та міжнародної торгівлі канадського Сенату Рейнал Андрейчук.

«Російська агресія проти України переважно проводилася під приводом «захисту пригноблених російськомовних». Не можна применшувати загрозу того, що Росія застосує ту саму логіку для вторгнення на територію країн Балтії», - сказала Андрейчук.

Вона наголосила, що значну частину населення балтійських країн становлять російськомовні. «Так само, як в східній Україні, етнічні росіяни становлять значну долю населення Естонії, Латвії та Литви», - зазначила сенаторка.

За її словами, членство цих країн у НАТО не є гарантією їх безпеки, оскільки російська гібридна війна може не підпадати під 5 статтю Північноатлантичного договору, що гарантує колективний захист. «Події, що відбулися із лютого 2014 року показали, що приховані російські дії сплановані таким чином, щоб наближатися впритул до червоних ліній міжнародної військової відповіді, але все ж ніколи їх не перетинати», - наголосила Андрейчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-