У Канаді ламають голову, як виконати обіцянку щодо сирійських біженців

У Канаді ламають голову, як виконати обіцянку щодо сирійських біженців

Укрінформ
Канадський уряд досі працює над детальним планом із прийому 25 тисяч сирійських біженців до кінця року.

Про це сказав міністр громадянства, імміграції та біженців Канади Джон Маккалум після засідання уряду, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми з колегами мали дуже плідну дискусію з цього приводу і залишаємося віддані ідеї розселення у Канаді 25 тисяч сирійських біженців до кінця року. Ми надамо швидку та вагому допомогу одним із найбільш знедолених людей на планеті», - сказав Маккалум.

Втім, він не надав жодних деталей щодо урядового плану, але пообіцяв зробити це «у найближчому майбутньому».

Засідання уряду відвідав також начальник штабу оборони Канади генерал Джонатан Венс, адже Збройні Сили мають відіграти важливу роль у прийомі біженців.

Водночас, ні він, ні міністр оборони країни Харджит Саджан не надали коментарів із цього приводу. «Ми досі працюємо над цим», - сказав міністр оборони.

Своєю чергою міністр громадської безпеки Ральф Гудейл зазначив, що спеціальні служби готові провести безпекову перевірку біженців у необхідно стислі терміни.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час передвиборчої кампанії пообіцяв прийняти до кінця року 25 тисяч біженців із Сирії. Очікується, що вимушених переселенців обиратимуть за допомогою ООН у Туреччині, Лівані та Йорданії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-