Росія і Єгипет замовчують деталі розслідування аварії А321 – ЗМІ

Росія і Єгипет замовчують деталі розслідування аварії А321 – ЗМІ

Укрінформ
Розслідування причин падіння російського літака Airbus A321 під керівництвом єгипетської сторони проводиться в атмосфері секретності та непорозумінь і викликає побоювання щодо можливого приховування ключових доказів.

Про це пише видання The Wall Street Journal

«Заплутана і суперечлива інформація продовжує затьмарювати хід розслідування. Непрозорий характер розслідування привніс напруженість у відносини між Єгиптом і урядами країн Заходу», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, видання звертає увагу на те, що за два тижні після катастрофи єгипетська сторона так і не змогла повністю зібрати всі уламки російського літака, розкидані на значній території Синайського півострова.

Водночас влада РФ не повідомляє, чи була зроблена аутопсія решток пасажирів A321, а це могло б стати «потенційним джерелом важливої інформації про причини смерті 224 людей на борту літака». Крім того, як зауважує WSJ, досі не відомо, хто буде входити до складу комісії з розслідування причин аварії літака.

Представники Національної ради з безпеки на транспорті США також повідомили, що незважаючи на погодження єгипетської сторони щодо допомоги американських експертів у галузі двигунів, «Єгипет припинив запрошувати цих експертів повноцінно брати участь у розслідуванні». «Ми відповідаємо на запитання і намагаємося бути корисними. На цьому вичерпується уся наша можливість допомогти», - заявив прес-секретар ради Ерік Вайс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-