У Білому домі назвали стратегічні провали Путіна

У Білому домі назвали стратегічні провали Путіна

Укрінформ
Помічник президента США Барака Обами Селест Уолландер, яка курирує російський напрям у Раді безпеки США, вважає, що численні зовнішньополітичні помилки керівництва Росії свідчать про відсутність у нього розуміння стратегічної ситуації.

Про це вона сказала в інтерв'ю сайту Meduza.

«Володимир Путін, безперечно, ставить перед собою зовнішньополітичні цілі. У тих, хто говорить, що у нього немає стратегії, - неправильне розуміння речей. Але численні зовнішньополітичні помилки Росії говорять про те, що (у її керівництва - ред.) немає розуміння стратегічної ситуації», - сказала Уолландер.

На її думку, російська політика і в Україні, і в Сирії продемонструвала, що російське керівництво не здатне приймати правильні рішення, виходячи з правильної оцінки стратегічної ситуації. «Тактично Росія діє блискуче, але тактика не вирішує її стратегічних завдань», - резюмує американський експерт.

Ситуація, за її словами, також ускладнюється тим, що в Росії придушується інакодумство, начальству не повідомляються погані новини. У результаті Росія знову і знову робить одні й ті самі помилки, і веде дедалі ризикованішу політику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-