Українська громада матиме вагомий вплив на новий канадський уряд

Українська громада матиме вагомий вплив на новий канадський уряд

Укрінформ
Члени новопризначеного уряду Канади при ухваленні рішень дослухатимуться до думки української громади.

Про це кореспондентові Укрінформу сказав президент Конгресу українців Канали Пол Грод.

«В новому Кабміні багато прихильних до українсько-канадських питань міністрів, тож вплив нашої громади на уряд буде досить вагомим. З того, що ми бачимо дотепер, нові міністри будуть дослухатися до нас», - зазначив Грод.

Водночас він додав, що над донесенням своєї позиції треба працювати.

«Над цим треба працювати. Ми не можемо сидіти склавши руки і лише сподіватися», - наголосив він.

За його словами, роботу із відстоювання інтересів української громади та України полегшить наявність в уряді двох міністрів українського походження, втім і без них українська позиція була б почута.

«Вони (міністри українського походження – ред.) - частина нашої громади і допомагатимуть нам. Втім, навіть, якби в уряді зовсім не було українців, ми все одно мали у ньому вагомий вплив, що продемонструвало прем’єрство Гарпера. Безперечно, урядовці-українці нам допоможуть, але ми прагнемо, аби всі міністри орієнтувалися в наших питаннях», - наголосив президент КУКу.

Він додав, що Конгрес має міцні зв’язки із великою кількістю депутатів та більшістю міністрів, що теж стане у нагоді при лобіюванні українських питань.

«Цей уряд буде доступний для нас, адже ми маємо дуже гарні зв’язки із його членами, починаючи від самого прем’єра та міністрів і завершуючи пересічними членами парламенту. Більшість з них уже орієнтуються в українських питаннях, а з рештою ми будемо працювати», - пояснив Грод.

Як повідомляв Укрінформ, вчора у Канаді офіційно розпочав роботу новий уряд, дві ключові посади у якому були віддані українським канадцям: Христя Фріданд стала міністром міжнародної торгівлі, а Марі Анн Мигайчук очолила міністерство працевлаштування, розвитку трудових ресурсів та праці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-