Президент Румунії назвав відставку прем'єра занадто пізньою

Президент Румунії назвав відставку прем'єра занадто пізньою

Укрінформ
Президент Румунії Клаус Йоханніс вважає відставку уряду під керівництвом Віктора Понти занадто пізньою.

Про це він заявив під час брифінгу, що відбувся у Бухаресті, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Вважаю відставку уряду занадто пізньою. На жаль, лише після загибелі кількох десятків громадян(під час пожежі у нічному клубі Бухаресту - ред.) уряд усвідомив, що необхідно піти у відставку», - заявив Йоханніс.

Він зазначив, що найближчим часом почнуться консультації з парламентськими політичними партіями щодо кандидатури майбутнього прем'єр-міністра.

Щодо вчорашнього багатотисячного мітингу у центрі Бухареста президент зауважив, що вважає вимоги протестуючих про відставку винних у трагедії у нічному клубі Бухареста обгрунтованими.

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр Румунії Віктор Понта подав у відставку.

За словами Понти, він запропонує президентові призначити міністра оборони Румунії Мірчу Душе виконувачем обов'язків прем'єра.

Відставка румунського прем'єра відбулася після того, як напередодні у центрі Бухаресту пройшов багатотисячний мітинг (понад 25 тисяч осіб) з вимогою відставки чиновників високого рангу, відповідальних за ситуацію, що склалася після пожежі у нічному клубі Бухареста.

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня в одному з нічних клубів румунської столиці виникла велика пожежа, у результаті якої 32 людей загинули, а понад 180 отримали опіки різного ступеня тяжкості.

Господарів клубу заарештували терміном на 30 днів. Вони підозрюються у скоєнні неумисного вбивства і неумисному нанесенні тяжких тілесних пошкоджень. Якщо їхню провину буде доведено, їм загрожує до 7 років ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-