Варшава почала шукати нові формули безпеки - польський політик

Варшава почала шукати нові формули безпеки - польський політик

Укрінформ
ООН не зможе розв’язати жодного конфлікту в Європі через постійні вето Росії. Це стосується й російсько-українського збройного конфлікту.

Про це у вівторок під час конференції у Варшаві щодо 70-річчя ООН "Сильна ООН. Кращий світ" заявив відомий польський політик, один з кандидатів на посаду глави МЗС Польщі в майбутньому уряді Вітольд Ващиковський, передає власний кореспондент Укрінформу в РП. 

"Усі проблеми навколо Польщі в нашому регіоні, що стосуються інтересів Росії, стикаються з вето Росії, ми не розв’яжемо жодного конфлікту через (механізми - ред.) ООН. Маємо приклад – російсько-український конфлікт чи інші менші проблеми, які стоять на порядку денному Ради Безпеки ООН, і блокуються Росією",- констатував він.

Ващиковський зазначив, що Росія останнім часом прагне до повалення нинішньої архітектури безпеки у світі і концепції поділу сфер впливу між наддержавами. За його словами, часто такі кроки Москви викликають розуміння з боку західних держав.

Політик зауважив: саме через розуміння, що ООН не забезпечить безпеку Польщі, Варшава почала шукати "нові формули безпеки", зокрема через членство в НАТО та ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-