Сирійську Пальміру бомбардували російські літаки — ЗМІ

Сирійську Пальміру бомбардували російські літаки — ЗМІ

Укрінформ
Військові літаки РФ завдали серію ударів по околицях підконтрольної «Ісламській державі» Пальміри.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на місцевого активіста Нассера аль-Тайєра.

«Російські військові літаки підозрюють у бомбардуванні в понеділок околиці Пальміри, що перебуває під контролем «Ісламської держави», - повідомили активісти.

За інформацією аль-Таєра, відбулося щонайменше вісім авіаударів по цій території.

Зазначається, що дим і пил від авіаударів піднімаються з території, на якій розташована фортеця ісламського періоду, що височіє на околиці античного міста.

Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, який знаходиться у Лондоні, повідомив, що по місцю, де знаходиться фортеця, було нанесено десять авіаударів, імовірно російськими військовими силами.

Російська сторона заявляла, що її повітряна кампанія спрямована на надання допомоги сирійському уряду у боротьбі з терористами. У Росії стверджували, що багато авіаударів потрапили в райони, де немає сирійських повстанських груп.

Нагадаємо, бойовики ІДІЛ захопили Пальміру в травні, знищивши два древніх храми, зарахованих до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, а також підірвали головний пам'ятник Пальміри - Тріумфальну арку II століття нашої ери, яка була свого роду візитною карткою міста. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-