Авіація Путіна не дуже допомагає Асаду - Zeit

Авіація Путіна не дуже допомагає Асаду - Zeit

Укрінформ
Підтримка з повітря російських ВПС не надто допомагає сирійській урядовій армії, що виявилася не в змозі розвинути наземну операцію, і тепер Росія сама може вплутатися в таку операцію.

Про це в четвер пише німецька Die Zeit.

“Для Путіна зростає ризик, що він незабаром змушений буде стабілізувати фронт режиму власними сухопутними військами, а це - ескалація з важко передбачуваними наслідками", - пише газета.

“Декілька десятків солдатів елітних підрозділів, що діють схоже з американським антитерористичним підрозділом Delta Force, ймовірно нещодавно були перекинуті в Сирію зі Східної України, де були розміщені в українських областях, контрольованих проросійськими бойовиками", - йдеться у статті.

Втім, армія Сирії виявилася слабкою і нездатною перемагати й утримувати території, про що звітував по радіозв'язку російський генерал, переговори якого перехопили повстанці.

Замість того, щоб оволодіти в ході наземної операції Алеппо за підтримки з повітря, війська Асада добилися лише того, що зі зруйнованого міста втекли ще 120 тисяч жителів, були зруйновані лікарні. А ІДІЛ лише залучив до співпраці низку повстанських угрупувань. Останні, тим часом, вже в листопаді можуть отримати зенітно-ракетні системи, якими зможуть діставати російські винищувачі.

В Ірані, другого союзника Асада, зростає критика після загибелі понад десяти солдатів і офіцерів "Революційної гвардії" в Латакії, включаючи генералів. Втрати хоча й не високі, проте більші, ніж були донині.

“Полководець Володимир Путін тим часом висловлює "приглушений оптимізм": З нашою підтримкою сирійська армія робить успіхи. Поки що успіхи скромні, але я впевнений, це буде", - йдеться на завершення статті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-