Штати перехопили два російських бомбардувальники

Штати перехопили два російських бомбардувальники

Укрінформ
Російські стратегічні бомбардувальники Ту-95 розробки 1950-х років намагалися "подражнити" в Японському морі сучасний авіаносець США "Рональд Рейган", у результаті чого були перехоплені американськими винищувачами.

Про це повідомив у четвер телеканал NBC News із посиланням на військових чиновників США.

"Два російських військових літаки цього тижня наблизились до американського авіаносця "Рональд Рейган" у Японському морі, змусивши командування флоту вислати перехоплювачі у відповідь", - зазначається в опублікованому матеріалі.

Авіаносець у цей момент перебував у міжнародних водах на сході від Корейського півострова, де брав участь у спільних навчаннях з південнокорейськими ВМС.

При цьому уточнюється, що йдеться про російські стратегічні бомбардувальники-ракетоносці Ту-95, які не відповідали на радіозапити в момент наближення до авіаносця. Чотири американських винищувача F/A-18, які були підняті за тривогою, блокували російські бомбардувальники та змусили їх знизити висоту.

Як зазначили в військовому відомстві США, подібні інциденти за участі російської авіації в цьому регіоні не є рідкістю та зазвичай подібні перехоплення є "небезпечними".

Водночас у матеріалі підкреслюється, що протягом останніх років росіяни намагалися випробувати протиповітряну безпеку й поблизу інших країн. Так, у липні цього року бомбардувальники РФ наблизились на небезпечну відстань до берегів Аляски та Каліфорнії. Крім того, телеканал нагадав, як російський літак чинив "провокаційні дії" в Чорному морі навколо американського ракетоносця минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-