Лікарі без кордонів: в Сирії за місяць атакували 12 лікарень

Лікарі без кордонів: в Сирії за місяць атакували 12 лікарень

Укрінформ
Щонайменше 35 пацієнтів і представників медичного персоналу були вбиті і 72 поранені в ході авіаударів по 12 лікарнях в Північній Сирії.

Про це повідомили в організації «Лікарі без кордонів» (MSF).

«Ескалація ударів почалася наприкінці вересня, протягом жовтня вони були направлені на дванадцять лікарень в провінціях Ідліб, Алеппо, Хама, у тому числі шість лікарень, що підтримуються MSF», - йдеться у заяві.

За даними MSF, шість лікарень були вимушено закриті, у тому числі три, що працювали за підтримки організації, чотири машини швидкої допомоги знищені.

«Одна лікарня відновила роботу для надання допомоги у надзвичайних ситуаціях, матерям та дітям, надання первинних медичних послуг залишається серйозно порушеним», - вказують в MSF.

У зв’язку із ситуацією, що склалася через авіаудари, десятки тисяч людей були змушені залишити свої домівки, деякі з них знайшли притулок в полях і довколишніх селах.

За даними працівників MSF, приблизно 1700 сімей приєдналися до 110 тисяч внутрішньо переміщених сирійців в чотирьох таборах біля селища Атме, розташованому в провінції Ідліб. Лише за минулий тиждень сюди самостійно прибули двісті двадцять п'ять додаткових сімей.

Фото: MSF

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-