Штати застерегли Британію: вихід з ЄС означатиме кінець торгівлі

Штати застерегли Британію: вихід з ЄС означатиме кінець торгівлі

Укрінформ
Сполучені Штати попередили Велику Британію про те, що вихід країни з ЄС означатиме кінець вільної торгівлі з США.

Про це заявив американський торговельний представник Майкл Фроман, передає The Guardian.

"Я думаю, абсолютно зрозуміло, що Британія має впливовий голос у торговельній таблиці в ЄС, будучи частиною більшої економіки", - наголосив Фроман.

Крім цього він додав, що членство Британії в ЄС дає їй більше важелів у переговорах.

"Ми майже не укладаємо договорів про вільну торгівлю з окремими країнами. Ми будуємо платформи, до яких інші країни можуть приєднатись з часом",  - підкреслив представник.

Фроман також зазначив, що в разі виходу країни з ЄС, Британія зіштовхнеться з тими ж тарифами і торговельними бар'єрами, що й інші країни за межами зони вільної торгівлі.

"В нас немає окремої угоди з Британією, таким чином для неї будуть діяти такі ж тарифи і торговельні заходи, як для Китаю, Бразилії чи Індії", - заявив представник.

Як пише видання, коментар Фромана підірвав ключовий економічний аргумент прихильників виходу з ЄС, які говорять, що будучи самостійною країною Велика Британія процвітатиме та зможе забезпечити двосторонні угоди про вільну торгівлю з усіма партнерами.

Наразі США є найбільшим експортним ринком Великої Британії після ЄС. У 2014 році вони придбали британські товари більш ніж на 54 млрд доларів.

Як повідомлялося, палата громад британського парламенту підтримала проведення референдуму про членство Великої Британії в ЄС до кінця 2017 року, запропонованого прем'єр-міністром країни Девідом Кемероном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-