США хочуть бачити Іран у переговорах по Сирії - Держдеп

США хочуть бачити Іран у переговорах по Сирії - Держдеп

Укрінформ
Офіційний Вашингтон очікує, що іранська сторона стане частиною багатостороннього процесу переговорів по ситуації в Сирії.

Про це заявив у вівторок на брифінгу речник Державного департаменту США Джон Кірбі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми очікуємо, що Іран буде запрошений до участі в цих обговореннях", - заявив представник зовнішньополітичного відомства, обговорюючи перспективи подальших дискусій по Сирії.

Кірбі зауважив, що для американської сторони важливо, щоб ключові країни перебували в процесі обговорень по цьому питанню як на двосторонньому, так і на багатосторонньому рівнях.

"Ми продовжуємо шукати рішення, спрямовані на розв'язання складної політичної ситуації в Сирії, а також забезпечення стійкого й довготривалого переходу, що зможе забезпечити сирійському народу кращий уряд", - наголосив речник Держдепу.

Обговорюючи політику США по Близькому Сходу, Кірбі поінформував, що наступного дня, в середу, держсекретар США виступить з промовою по цьому питанню.

Він також повідомив, що в п'ятницю Джон Керрі візьме участь у двосторонніх та багатосторонніх зустрічах у Відні з іноземними колегами для обговорення триваючої кризи в Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-